Tien kindjes met motorische beperking ontvangen elektrische Mercedes op maat en mogen het meteen uittesten in Verkeerspark van Plopsaland De Panne

Op woensdag 18 mei mochten tien kindjes een elektrische Mercedes op maat in ontvangst nemen tijdens de drive-in in het Buurtpolitie Verkeerspark van Plopsaland De Panne. Daarna mochten ze het autootje meteen uittesten op het verkeersparcours. De autootjes zijn volledig op maat gemaakt door studenten en docenten van de bachelor opleidingen zorgtechnologie, logopedie en ergotherapie van Hogeschool VIVES in het kader van het “Go Baby Go by VIVES Belgium” project.

Veröffentlicht am 18 Mai 2022

Het doel van dit project is om kinderen die beperkt zijn in hun mobiliteit terug mobiel te maken en hen terug meer sociaal actief te maken aan de hand van een elektrisch autootje op maat. Zo kunnen kindjes met hun autootje zich bijvoorbeeld voortaan verplaatsen op de speelplaats en tot bij andere kindjes geraken, terwijl ze voorheen passief moesten toekijken vanuit hun rolstoel en zich niet zelfstandig konden verplaatsen.

De autootjes worden volledig op maat gemaakt van elk kindje. Om dit te doen gebeurt voordien eerst een uitgebreide screening door studenten en docenten van de bacheloropleidingen ergotherapie, logopedie en zorgtechnologie van Hogeschool VIVES. Zij observeren het kindje nauwkeuring en gaan in nauw overleg met de ouders aan de slag om het autootje om te bouwen op hun maat. Aanpassingen die worden gedaan zijn bijvoorbeeld het gaspedaal vervangen door een grote drukknop omdat veel kindjes onvoldoende kracht hebben in hun benen om het gaspedaal in te duwen. Ook kan het kindje soms nog niet voldoende stevig zitten in het autootje waarvoor er dan een extra frame en vijfpuntgordel wordt voorzien in het autootje. Elk autootje wordt bovendien ook voorzien van een gepersonaliseerde nummerplaat en de kindjes mogen het autootje zelf versieren met hun lievelingsfiguren.

Dankzij diverse sponsors kunnen de autootjes kosteloos ter beschikking worden gesteld aan de kindjes en hun ouders. Vandaag werden de eerste autootjes overhandigd in Plopsaland De Panne waarbij de kindjes en hun gezin zich ook de hele dag konden vermaken op de meer dan 50 attracties. "We zijn heel trots dat we zo'n mooi project van VIVES kunnen ondersteunen, samen met onze partner Van Mossel Vereenooghe, en dat we alle kindjes een onvergetelijke dag bezorgd hebben", aldus Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof.

 

Download de video via: https://we.tl/t-mH2ie1CTXK

Video kan bekeken worden via: https://youtu.be/SwZAq2RPHiE

Bilder

Mehr Bilder im Bildarchiv.
Mehr Infos

Mehr Infos

Jan-Philipp Reinisch

presse@holidaypark.de

+49 (0)6324 5993 321

Pressebesuch

Pressebesuch

Möchten Sie Plopsaland De Panne besuchen? Gegen Vorlage Ihres offiziellen Presseausweises erhalten Sie freien Eintritt.

Mehr Infos

Über Plopsaland De Panne

Die Biene Maja und ihre vielen Freunde können es kaum erwarten Euch in Plopsaland De Panne zu sehen! Belgiens beliebtester Themenpark verbindet die Magie der beliebten Charaktere von Studio 100 mit dem Spaß von über 50 Attraktionen und Shows. Die Kleinen können ihre Lieblingsattraktion im Freien oder auch im überdachten Mayaland genießen. Für alle die die Herausforderungen lieben: Rast in der Achterbahn Heidi The Ride auf hölzernen Schienen mit über 70 km/h über Berg und Tal. Braucht Ihr noch mehr Nervenkitzel? … dann auf in die spektakuläre Fahrt in Anubis The Ride oder taucht aus 30 Metern Höhe mit dem Supersplash ins Wasser ein oder wagt Euch auf die Felsen mit der großen Welle.

Erhalten Sie unsere Pressemitteilungen via Mail

Erhalten Sie unsere Pressemitteilungen via Mail